God och somrig jordgubbsmousse för tårtfyllning eller snabb och enkel dessert.
60g eller storpack 500g.
En förpackning om 60g är perfekt för 3dl grädde till ett lager tårtfyllning i en tårta på diameter 25cm. Tips:
Hacka gärna i lite färska jordgubbar i din jordgubbsmousse. Det ger konsistens och tuggmotstånd. Det smakar dessutom ljuvligt! eller varför inte låta den kombineras med vitchoklasmousse!
Så här gör du moussen på bara någon minut:
Vispa 3dl grädde mjukt.
Blanda pulvret med 0.75 dl vatten och vispa ner i grädden.
Vispa till önskad konsistens.
För dessert: Öka gräddmängden till 4,5dl.
Låt stå kallt 2-3h.
Ingredienser: Socker, maltodextrin, gelatin, glykossirap, torkade jordgubbar, surhetsreglerande medel (citronsyra), aromämne, rödbetspulver, modifierad stärkelse, salt, färgande växtkoncentrat (safflor, citron).
Kan innehålla spår av mjölk, ägg, nötter/mandel, vete och soja.
Detta då de packas i lokaler där dessa livsmedel förekommer.