FunCakes agar är ett vegetabiliskt bindemedel och en mångsidig produkt. Den kan användas som ersättning för gelatin, endast agar har inga animaliska ingredienser. När du använder agar som ersättning för gelatin måste du justera ditt recept något. Pulvret löser sig i en kokande vätska (vatten, mjölk eller grädde), efter upplösning kan du lägga det till resten av din maträtt.
Bindningsförmågan hos agar agar är 4-5 starkare än för gelatin. Du kan använda cirka 8 gram pulver för 1 liter vätska. Agar stelnar i rumstemperatur så din maträtt behöver inte stelna i kylen och håller längre från kylen vid varmt väder. Om du använder agar-agar i produkter baserade på mjölk rekommenderar vi att du ställer den i kylen. Agaragar tappar sitt bindepulver efter ca. 2 dagar.
- FunCakes agar agar har en gelstyrka på min 700 g/cm3 (baserat på Nikan / 1,5% 20°C). Denna produkt är färglös och smaklös.
- En komplett vegansk ersättning för gelatin! När du använder agar-agar som ersättning för gelatin, justera receptet något. Du behöver ca. 4 till 5 gånger mindre av vad du behöver när du använder gelatin.
- Agar stelnar i rumstemperatur så din maträtt behöver inte stelna i kylen och håller längre från kylen vid varmt väder.
- Färglös och smaklös.
- Innehåll: 50 gram.
Ingredienser: förtjockningsmedel: E406.
Denna produkt är: Halal-certifierad.