Specialform med silikon (3 delar), idealisk för att tillverka choklad med mycket mer praktisk och precision. Den har ett "märke" som indikerar den nödvändiga mängden choklad och tar den bara en gång till kylen. Det ger ett enhetligt skal och en perfekt finish alltid med samma vikt.
Formar är inte lämpliga för diskmaskinen. Skölj med varmt vatten före och efter användning.
Storlek: 160 x 80,5 x 22
- 1. Fyll bottenformens hålrum med smält choklad eller deco melts till fyllningslinjen. Knacka formen på din bänk några gånger för att ta bort luftbubblor som fortfarande kan vara i chokladen.
- 2. Lägg försiktigt silikoninsatserna ovanpå den smälta chokladen i varje hålighet. (Tryck inte ner på dem riktigt än).
- 3. Placera den översta plastbiten över och i silikoninsatsen/silikoninsatserna och basformen så att de passar ihop igen som en pusselbit. Tryck ner försiktigt, låt chokladen fylla formen på håligheten.
- 4. Vänd på formen (med den plana ytan nedåt) och ställ in den så här i kylen i 10-20 minuter.
- 5. Ta ut din choklad ur kylen när den inte längre ser blank utan ogenomskinlig ut. 6- Vänd tillbaka formen och ta försiktigt bort den övre delen och silikoninsatserna.
- 6. Dina choklad är nu redo att fyllas och sammanfogas med smält choklad (om 3D) eller helt ta bort och använd som den är.
- 7. Njut!